Seura

Siikalatvan Hevosurheilijat ry (SHU) on perustettu 3.11.1988. Seuran nimi oli ensin Siikalatvan Hevosystävät ry. ja nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa vuonna 1992. Seura perustettiin kehittämään hevosurheilua Siikalatvan alueella.

Siikalatvan Hevosurheilijat ry on viiden kunnan (Pulkkila, Piippola, Pyhäntä, Kestilä ja Rantsila) yhteinen ravi- ja ratsastusurheiluseura, pääpaikkana on Piippola. Yhdistyksen tarkoituksena on koota toiminta-alueen hevosharrastajat yhteiseen toimintaan hevoskasvatuksen,- jalostuksen, raviurheilun ja ratsastustoiminnan edistämiseksi.

Tätä tarkoitustaan yhdistys toteuttaa mm. seuraavilla tavoilla: 1) Kehittämällä harjoitusrataa 2) Järjestämällä kilpailuja, raveja ja hevosnäyttelyitä 3) Järjestämällä kursseja, koulutuksia ja tapahtumia hevosurheiluun liittyen.

Seuralaisilla on käytössään harjoitusravirata ja raviradalla sijaitseva ratsastuskenttä sekä estakalusto. Kortteisen hevosharrastusaluetta pidetään kunnossa talkoovoimin.

Alueiden kunnossapidosta aiheutuu vuosittain huomattavia kustannuksia mm. lanauksesta ja aurauksesta polttoainekuluja. SHU:n syyskokous päätti v. 2006, että radalle määrätään käyttömaksu kattamaan näitä kustannuksia.

RATSASTUSKENTÄN KÄYTTÖMAKSU ON 40e/VUOSI ja EI JÄSENILLE 5e/kerta ja maksu on tallikohtainen. Maksu suoritetaan SHU:n tilille, FI69 5362 0520  0271 53